Philips Hue bridge inclusion error

Søren Døssing shared this problem 10 months ago
Solved

Cannot add my Philips Hue bridge v.2 again.

Have deleted it to re-add it again bacause some of the lights wasnt working.

This time i just get the message "Configuration failed" after just 4 sec. when including???


Hue bridge version: BSB002 - 1801260942

Comments (21)

photo
0

I can't add my philips hue bridge 2.1 to my zipabox.

I followd the zipatos video instructions with no luck.

photo
0

Hi Stefan,


We are aware of the issue and are working with our developers to resolve the issue. We will get back to you when we have a solution.


BR,

Mislav

photo
0

Hello,


We are aware of the issue with inclusion of the Hue bridge and are working with our developers to resolve the issue. We will get back to you when we have a solution.


BR,

Mislav

photo
0

Hi!

I can´t, after updating zipabox to 1.3.13, add my hue bridge.

Since I have added one more bulb to my hue bridge I deleted it from my Zipabox and now I can´t connetct to it again....

Any ideas??


Best regards

Oskar

photo
0

Hello,


we have issues with the new Phillips Hue API (they did an update on their side).

We will issue a fix till Tuesday.

photo
2

Dear community,


we are experiencing issues with Philips Hue inclusion on zipabox and rarely on Zipatiles.

We will issue a fix as soon as possible.

Best regards,

Zipato Team

photo
1

Thanx! 

Den 9 mars 2018 7:03 em skrev "Zipato Support Portal" <mailer@3plus.hr>:

photo
2

Once again you guys are quick to react. Much appreciated and looking forward for update on the issue.☺

photo
2

Hello all,


Phillips Hue made a fix on their servers and now it should work.

Could you try again adding Philips Hue?


Best regards

photo
1

It works for me now. :)

photo
1

still not working

/w01u8hBB0DmxAAAAABJRU5ErkJggg==

photo
1

Hello,


try pressing the Hue button after and before inclusion.


It will need few retries to work.

photo
1

Reboot the box before and sync!

photo
1

Is the hue app a problem?i first connected to hue app and now trying to connect to zipato. No success.

photo
2

my problem is not the adding, because that goes fine.

Only my question is: why do I have for some lights an on/off switch, and for some lights a slide bar????

I'll rather have the on/off switches, because this gives a feedback if they are really on or off

photo
1

Not solved?

Same issue here. Re-inclution not possible. Failes after 2-3 seconds. Have restarted the bridge and the zipatobox(es). I have 3 in cluster.

photo
1

Worked for me now, pressed the button on the bridgde before I started inclusion on Zipato.

photo
1

It is not possible for me to add any of two Hue bridges to any of three Zipato boxes.

So, no-go pt.

Zipato firmware 1.3.13

photo
photo
1

I updated and rebooted The hue bridge. 

Now it works again, thanx allot! 

Den 15 mars 2018 1:03 em skrev "Zipato Support Portal" <mailer@3plus.hr>:

photo
1

I still have the same problem, my Hue Bridge 2.0 does not connect to Zipato.

photo
1

Hi guys. I deleted the old round bridge and added the new round one.

I made a fight with the adding procedure that seems to start the process and after a little bit of seconds give an error.

The solution is simple: instead starting the inclusion process and then pushing the bridge button (the right procedure in every case), try the inverse.. push the button on the bridge and in less that 30secs start the inclusion process.

Bridge will be automagically added.

beware.. all the lights will be duplicated, so you will find some hue lights offline some online. I suggest a thing before remove the bridge and add the new one: in device manager search single lamps in the IP device branch and, for each one, add something in the lamp options description (something like 'old' 'deleteme' or what you want) to identify the old from the new.